• Belediye Başkanımız, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı
  • Haber Başlık : Sultanhani Beldesi Doğalgaza Kavuşuyor.
  • Haber Konu : Sultanhani Beldesi Doğalgaza Kavuşuyor.
  • Haber Tarih : 12.07.2017
Türkiye’nin en büyük beldesi olma özelliğini taşıyan Aksarayın merkeze bağlı Sultanhani Beldesi,belde belediyesinin yaptığı çalışmalar sonucu doğalgaza kavuşuyor. Sultanhani Belde Belediye Başkanı Fahri Solak, Sultanhanı’nda doğalgaz alt yapı çalışmalarının bu ay içinde başlayacağını belirterek, vatandaşların artık doğalgaza kavuşacağını söyledi. Birçok ilde bile olmayan doğalgazın beldeye gelmesinin sevindirici bir çalıma olduğunu belirten Başkan Solak, öncelikli amaçlarının vatandaşı rahatlatmak ve hava kirliliğini önlemek olduğunu söyledi. Başkan Solak, “Şu anda birçok ilde bile olmayan doğalgazı da Sultanhani’na kazandırıyoruz. Aksaray Gaz firması ile görüşmelerimizi yaptık ve sonucunu da aldık. 1 aya kadar şehrin ana merkezi olmak üzere alt yapı çalışmaları başlayacak. İlk olarak Toki konutları ve şehir merkezine gaz verilecek. Önümüzdeki yol, yani 2018 yılında da gaz verilecek. 2020 yılında da bütün Sultanhani Beldesi gaza kavuşmuş olacak. Buradaki amacımız öncelikle hava kirliliğini önlemek. Doğalgaz depolama tesisinin Sultanhani’nda olması ve Sultanhani bölgesinde büyük fabrikaların olması nedeniyle ana vana yerleştirildi. Ana vana yerleştirilince Sultanhani’nın da doğalgaz şansı oldukça arttı. Hal böyle olunca girişimlerimizi yaptık ve doğalgazı sağladık. Şimdi baktığımız zaman bazı illerde bile doğalgaz yok. Biz bir belde olmamıza rağmen doğalgaza kavuşuyoruz. Bu gerçekten çok önemli ve sevindirici bir çalışma. Aksaray merkezden sonra ilk olarak Sultanhani doğalgazı kullanacak dedi.