• Haber Başlık : SULTANHANI KAZAK PARKI VE MÜZESİNİN TEMELİ ATILDI
  • Haber Konu : SULTANHANI KAZAK PARKI VE MÜZESİNİN TEMELİ ATILDI
  • Haber Tarih : 27.09.2017
SULTANHANI KAZAK PARKI VE MÜZESİNİN TEMELİ ATILDI Dernek Başkanı Serkan Dinçtürk’ün verdiği bilgiye göre, Sultanhanı Belediye Başkanı Sayın Fahri Solak’ın himayelerinde Kazak Parkı ve Müzesi’nin inşaaşı bir ay içinde tamamlanarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. kuruluş yıldönümünde 29 Ekim 2017’de törenle açılacaktır. Konuya ilişkin Kazak Türkleri Eğitim Ve Araştirma Derneğinden yapılan açıklamada Bilindiği üzere Türkiye Kazaklarının ilk yerleşim yerlerinden biri Aksaray iline bağlı Sultanhanı ilçesidir. Buraya yerleşen büyüklerimizin yaşamış olduğu mahallede bir Camimiz bulunmaktadır. Camimizin hemen karşısındaki park alanı Sultanhanı Belediye Başkanımız Sayın Fahri Solak Bey tarafından Derneğimize tahsis edilmişti. Kendilerine ve tüm Sultanhanı halkına en derin şükranlarımızı sunarız.